Οι ΗΠΑ κάνουν χάκινγκ στην Κίνα εδώ και χρόνια

Ο πρώην αναλυτής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Edward Snowden, δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πραγματοποιεί ηλεκτρονική πειρατεία σε υπολογιστές από το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα εδώ και χρόνια.
b_300_300_16777215_00_images_weiguangqing_03.jpgΣε συνέντευξη στην εφημερίδα  South China Morning Post), αποκάλυψε ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) πραγματοποιεί ηλεκτρονική πειρατεία σε υπολογιστές από το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα από το 2009.
Μεταξύ των στόχων, ανέφερε η εφημερίδα, ήταν το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι του Χονγκ Κονγκ, επιχειρήσεις και φοιτητές στην Ειδική Διοικητική Περιφέρεια ενώ επιπλέον η NSA εστίασε επίσης και σε στόχους από την ηπειρωτική Κίνα.
Ο Snowden πιστεύει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο έγιναν περισσότερες από 61.000 επιχειρήσεις ηλεκτρονικής πειρατείας από τη NSA, με εκατοντάδες στόχους στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα.
Ο Snowden βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ από τις 20 Μαΐου, αφότου έφυγε από το σπίτι του στη Χαβάη. Είπε ότι θα μείνει στην πόλη «μέχρι να του ζητηθεί να φύγει». «Είχα πολλές ευκαιρίες να φύγω από το Χονγκ Κονγκ, αλλά προτίμησα να μείνω και να παλέψω κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ στα δικαστήρια, γιατί πιστεύω στην τήρηση του νόμου στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε.
Ο 29χρονος είπε επίσης ότι φοβάται για την ασφάλειά του όπως επίσης και της οικογένειάς του.
Ο Snowden δήλωσε ότι έδωσε τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να κάνει φανερή «την υποκρισία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όταν ισχυρίζεται ότι δεν στοχεύει σε μη στρατιωτικές υποδομές.»

(δημοσιεύτηκε στο greek.cri.cn 13-6-2013)