Κέντρα βοήθειας για πενθούντες γονείς στο Πεκίνο

b_300_300_16777215_00_images_fangyixiu_01.jpgΣτο Πεκίνο πρόκειται να λειτουργήσουν 15 κέντρα βοήθειας για τους γονείς που έχουν χάσει το μοναχοπαίδι τους. Τα κέντρα αυτά θα παρέχουν μια ποικιλία υπηρεσιών, όπως ψυχολογική στήριξη, ιατρική βοήθεια καθώς και πρώτων βοηθειών, όπως αναφέρει η εφημεριδα Beijing News
Το πρώτο κέντρο υπηρεσιών άνοιξε ήδη στην κοινότητα Heguangli στο δήμο Fengtai. Οι πενθούντες γονείς μπορούν να κάνουν μουσικοθεραπεία και να γευματίσουν δωρεάν στο κέντρο. Μπορούν επίσης να συζητήσουν μεταξύ τους, να παίξουν σκάκι και να ασχοληθούν με τη χειροτεχνία.
Η ίδρυση αυτών των κέντρων υπηρεσιών είναι μέρος ενός προγράμματος που ξεκίνησε η Οργάνωση Ανάπτυξης Κινέζων Γυναικών καθώς και του Ταμείου Φροντίδας για την Τρίτη Ηλικία του Πεκίνου, Ruipuhua.
Το πρόγραμμα αναμένεται να παρέχει χρηματοδοτική στήριξη για τους γονείς με προβλήματα, που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ιατρικά έξοδα και να βοηθήσει εκείνους που είναι μόνοι τους και χρειάζονται βοήθεια από υπηρεσίες πρόνοιας.

(πηγή greek.cri.cn)