Κινέζα φοιτήτρια έκανε την κηδεία της… εν ζωή

Κινέζα φοιτήτρια ήθελε να παραβρεθεί στην ίδια της την κηδεία για να δει τα συναισθήματα που θα προκαλούσε η απώλειά της,ενώ θα απολάμβανε τη διαδικασία.
b_300_300_16777215_00_images_eikones1_koritsi.jpg Η φοιτήτρια εξέπληξε την οικογένεια και τους φίλους της όταν τους ανακοίνωσε ότι θέλει να παραβρεθεί στην ίδια της την κηδεία.
Αυτό που ήθελε, όπως αποκάλυψε ήταν να ζήσει τα συναισθήματα που θα προκαλούσε η απώλειά της αλλά και να διαπιστώσει ιδίοις όμασι αν θα απολάμβανε τη διαδικασία.
Όπως είπε εκ των υστέρων η Ζένγκ Τζιά, παρακολουθώντας την ίδια της την κηδεία ένιωσε πιο ζωντανή από ποτέ...Ένιωσε μια νέα ώθηση και θέληση για ζωή και ένιωσε πιο αισιόδοξη για το μέλλον.
Η 22χρονη Ζένγκ δεν υπήρξε ένα άβουλο πτώμα.Αποφάσισε να ξοδέψει όλες της τις οικονομίες της για να διοργανώσει μια πλήρη κηδεία, με λουλούδια, φωτογράφους και φυσικά πολύ κλάμα από ειδικές μοιρολογίστρες.
Η 22χρονη έμεινε επί μία ώρα ξαπλωμένη, εντελώς ακίνητη μέσα στο φέρετρό της, το οποίο ήταν στολισμένο με λουλούδια, είχε μια κούκλα στο στήθος της ενώ από πάνω της κρέμονταν περιστέρια.
Μάλιστα, για είναι πιο πειστική και η ίδια στον ρόλο της ‘’νεκρής’’, πλήρωσε μακιγιέρ που ειδικεύονται στο βάψιμο νεκρών.
Η Ζένγκ δήλωσε: «Σκεφτόμουν ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο, χρήμα και ενέργεια σε κάποιον που έχει φύγει από τη ζωή κι εκείνος δε μπορεί να το εκτιμήσει. Ήθελα να δω τα συναισθήματα που θα προκαλούσε η απώλειά μου, ενώ θα απολάμβανα τη διαδικασία.»

( Πηγή: Εxpress.uk, ελληνική μετάφραση skai.gr 04/04/2013 )