Επί τρία χρόνια ο Ζάο Ζιγιόνγκ εμφανιζόταν ως «αντιπρόεδρος» και παράγοντας του Κόμματος από το Πεκίνο, που επιθεωρούσε και βοηθούσε την επαρχία Γιουνάν.
Εκφωνούσε λόγους, εγκαινίαζε έργα, παρουσίαζε εκθέσεις και προτάσεις κι όμως δεν είχε ποτέ κανένα αξίωμα. Στην πραγματικότητα ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο... ταλαντούχος κύριος Ζάο καθώς, μόλις αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν απεσταλμένος του Πεκίνου, δεν τον ξαναείδε ποτέ κανείς.
Ο λόγος για τον οποίο έγινε γνωστή η δράση του ήταν οι πηχυαίοι τίτλοι που του αφιέρωσαν κάποια στιγμή τα τοπικά έντυπα, θέλοντας να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για το έργο του. Το Κόμμα αντέδρασε αστραπιαία και εξέδωσε ανακοίνωση όπου διευκρίνιζε ότι ουδέποτε εστάλη επιτροπή στην επαρχία Γιουνάν. Για τους τοπικούς παράγοντες η εξαφάνισή του ήταν δυσάρεστη, όχι επειδή ήθελαν να τον φέρουν προ των ευθυνών του για την απάτη, αλλά επειδή βασίζονταν σε εκείνον και τις ικανότητές του.

Λαοφιλής
Μάλιστα, στον τοπικό Τύπο έγραφαν ότι «ο τόπος χρειάζεται περισσότερους αξιωματούχους σαν τον Ζάο Ζιγιόνγκ», ο οποίος, όπως ανέφεραν, πλήρωνε μόνος του τα μεταφορικά του έξοδα, δεν ζητούσε ποτέ «λαδώματα», ούτε γυναίκες για να τον διασκεδάσουν. Και από ό,τι φαίνεται, γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενό του. Αρκετές από τις προτάσεις του υλοποιήθηκαν και μάλιστα με επιτυχία. Αρχικά ο Ζάο είχε παρουσιαστεί ως «ερευνητής στο κρατικό συμβούλιο» και μερικούς μήνες αργότερα είχε ήδη... αναρριχηθεί στο πόστο του «διευθυντή του τμήματος έρευνας» και από τον Φεβρουάριο του 2012 χρίσθηκε «αντιπρόεδρος». Οι τοπικές εφημερίδες της επαρχίας Γιουνάν εξήγησαν το φαινόμενο της τριετούς καθυστέρησης στην αποκάλυψη της πλαστοπροσωπίας στο γεγονός ότι στην Κίνα ουδείς ρωτά κάτι τους ανώτερους -ή όσους εμφανίζονται ως ανώτεροι- ούτε αμφισβητεί ποτέ την αυθεντικότητά τους.

(πηγή ethnos.gr 26-3-2013)