Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011 17:28
Εργαζόμενη στη Foxconn έχασε τη ζωή της μετά την πτώση της από κτίριο στη Σένζεν, στη νότια Κίνα, όπου η γιγαντιαία εταιρία τεχνολογίας της Ταϊβάν διαθέτει ένα τεράστιο εργοστάσιο, στο οποίο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον δεκατρείς αυτοκτονίες τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, μετέδωσαν κρατικά κινεζικά ΜΜΕ.
Η μηχανικός, ηλικίας 25 ετών, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, εργαζόταν για τη Φόξκον από το 2005 και βρισκόταν σε «άδεια ασθενείας» όταν έπεσε από το κτίριο, όπου βρισκόταν το σπίτι του αδελφού της, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες είχε έλθει σε διένεξη με στελέχη της διοίκησης του εργοστασίου και θεωρούσε ότι θα έχανε την δουλειά της, όπως ανέφερε ο Τύπος στο Χονγκ Κονγκ. Η εταιρία δεν σχολίασε το επεισόδιο.
Τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι στη Φόξκον, η οποία παράγει συσκευές για λογαριασμό εταιριών όπως η Apple, η Sony και η Nokia και είναι η μεγαλύτερη του τομέα διεθνώς, έχασαν τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο υπό παρόμοιες συνθήκες, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times.
Μετά από αυτό το κύμα αυτοκτονιών η Φόξκον αύξησε κατά σχεδόν 70% τους μισθούς σε εργοστάσιά της στην Κίνα, όπου οι συνθήκες εργασίας έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από ανεξάρτητες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

(πηγή: http://www.xrimanews.gr/epixeiriseis/1374-16-01-2011-15-28-20)