Κίνα: η μεγαλύτερη παραγωγός ενέργειας στον κόσμο

Τα στατιστικά στοιχεία της Κρατικής Διοίκησης της Ενέργειας δείχνουν ότι κατά το τέλος του 2012, η Κίνα έγινε η μεγαλύτερη παραγωγός ενέργειας στον κόσμο με συνολική ισχύ 1,14 δις κιλοβάτ.
b_300_300_16777215_00_images_fangyixiu_13.jpgΣύμφωνα με τα στοιχεία, το 2012 η Κίνα είχε τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ παγκοσμίως στην υδροηλεκτρική ενέργεια (249 εκ. κιλοβάτ) καθώς και στην αιολική ενέργεια (63 κιλοβάτ). Η εγκατεστημένη ισχύς του φωτοβολταϊκού έφτασε στα 7 εκ. κιλοβάτ. Ο όγκος των εγκαταστάσεων της πυρηνικής ενέργειας υπό κατασκευή είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Η χρήση του ηλεκτρισμού κατά κεφαλήν ανήλθε από τα 273 κιλοβάτ στα 466. Η ανάπτυξη της ενέργειας συμβάλλει σημαντικά στην εκβιομηχάνιση, στην αστικοποίηση και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, δήλωσε ο διευθυντής της Κρατικής Διοίκησης της Ενέργειας κ. Λιόου Τιε'νάν.
Η Κίνα θα προωθήσει δυναμικά την ανάπτυξη νέων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς θα τροποποιήσει το παρόν σύστημα διαχείρισης της ενέργειας, ανέφερε ο κ. Λιόου.


(πηγή http://greek.cri.cn)